27 Mart 2013 Çarşamba

Veteriner Cerrahi Nedir?

VETERİNER CERRAHİ:
Veteriner cerrahi insanlara yapılan cerrahi operasyonlar gibi anestezi altında gerçekleştirilir. Kliniğimizde tüm cerrahi operasyonlar konusunda uzman veteriner hekimlerle beraber gerçekleştirilmektedir. 
ANESTEZİ
Anesteziye alınacak tüm canlılar operasyon sırasında risk altındadır. Bunu önceden belirleyebilmek adına bazı kan testleri yapmak gerekebilir. Yapılacak olan kan testleri hayvanın yaşına, ırkına, daha önce geçirmiş olduğu hastalıklara göre değişebilir.
Anestezi öncesi kan testlerinden en önemlisi tam kan sayımı olan - hemogramdır. Bu kan analiziyle anemi, pıhtılaşma bozukluğu ya da enfeksiyon olup olmadığı saptanabilir. Sabah erken saatte aç karnına alınacak kan ile doğru kan sonuçlarına ulaşabiliriz.
Bir diğer önemli kan analizleri de kandaki biyokimyasal değerlerdir. Anestezinin atılımı vücuttaki iki önemli organ üzerinden olur. Böbrek ve karaciğer değerlerinin daha önceden tespiti bize anestezi açısından risk oluşturabilecek bilgileri vermiş olur. Yine kan şekerinin önceden belirlenmesi de oldukça önemlidir. Veteriner hekiminiz hastanın muayenesinden sonra ek tahlil isteyebilir.
Aynı zamanda operasyon öncesi yapacağınız tahliller hem onun dosyasına ekleyeceğimiz bir bilgi kaynağı olmakla beraber önceden tespit edebileceğimiz bir hastalığında habercisi olabilir. Böylece operasyon öncesi evcil hayvanınızın sağlık durumunu hakkında bilgi edinebilirsiniz. Kan tahlilleri sonucunda anestezi protokolünü değiştirebilir ya da ek sıvılar verip vermeyeğimizi belirleyerek riski azalmış oluruz.
Yine her yıl yapacağınız check up ile önceden belirleyebileceğimiz hastalıklar olduğunu unutmayın.
Operasyon öncesi ya da chek up uygulamaları için yapılacak kan tahlillerinin belirlenmesiyle ilgili veteriner hekiminize danışın. Evcil hayvanınızın sağlığı ihmale gelmez.

Ataşehir PatiSev Veteriner Kliniği
02165482029

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder