25 Kasım 2014 Salı

Hayvanlar ve Biz

Hayvanlar ve biz...
Hayvanlar hayatımızın bir parçası. Çoğu zaman sokakta yanından geçiyoruz ama fark etmiyoruz bile. Kimi aç, kimi susuz. Dertlerini anlatamıyorlar.  Acı çekiyor, hissedebiliyorlar. Avrupa Birliği 1996 yılında hayvanları hissedebilir varlık olarak kabul etti. Artık bu bilimsel olarak da ispatlandı. Peki bizler onları fark edebiliyor muyuz? Ya da en basiti onları da bu dünya da bizlerle beraber yaşayan varlıklar olarak benimseyebiliyor muyuz? Bizler bu dünyayı onlarla beraber paylaşıyoruz. Onlarında fark edilmeye, beslenmeye, yaşamaya hakkı var. Ülkemizin ve doğamızın şartları bu kadar küçülürken tabiki de onlarında üremelerini önlemek zorundayız. Peki ne yapabiliriz? Kısrlaştırıp, aşılarını yaptırıp güvenli bölgelere bırakabiliriz.Bunun için size en yakın belediyeden yardım isteyebilirsiniz. Kısa bir slogan.

' Kısırlaştır, aşılat, yaşat'
Bir kedi ve ya köpek mi istiyorsunuz. Bunun için evcil hayvan mağazalarına gidiyorsunuz.  Küçücük kafeslerde satılmayı bekeleyen yavrular  size sunuluyor. Tabi sevimli görünen bu manzarının birde arka tarafı var. Her yıl binlerce hayvan sağlıksız koşullarda 'petshop'larda satılıyor, pazarlanıyor. Bu yavruların çoğu kaçak yollarla ülkemize getiriliyorlar. Evcil hayvan dükkanlarından alıcağınız her bir köpek ya da kedi bu düzeni desteklemenizdir. Bunun yerine sahipsiz, sokakta yardıma muhtaç hayvanları yuvanıza açabilirsiniz. Barınaklarda yüzlerce, sokaklarda yardıma muhtaç çok sayıda kedi ve köpek sahplerini arıyor. Her yıl veteriner kliniklerinde hayvan severlerin yardımlarıyla hayatları kurtulmuş sakat ya da tedavisi bitmiş yüzlece kedi ve köpek sıcak bir yuva arıyor. Fakat onların sesini kücük bir azınlık duyabiliyor.
Tabiki evcil bir hayvanın alınması tek başına çocuğun isteğine bağlı olmamalı, ailenin ortak alacağı bir kararı olmalıdır. Çocuğa evcil bir hayvanın evdeki peluş oyuncaklarına benzemeyeceği, bir bebek gibi bakım isteyeceği, tuvalet, yemek ve sağlık gibi gereksinimlerinin olabileceği açıklanmalıdır.Çocuk bir kedi ya da köpek alınmasını istiyor diye tüm sorumluluğun çocuğun üstüne bırakılması uygun olmayabilir. Çocuğun yaşı göz önüne alınarak, hayvanın bakımı ile ilgili sorumluluklar alması gerekeceği çocukla konuşulmalı ve sorumluluklar paylaşılmalıdır. Ayrıca aile bireylerinin tümünün bu konuyu dikkatle düşünmeleri, daha sonra gelişebilecek uygunsuz durumlardan kaçınılması açısından önemlidir.
Tüm bunların dışında hayvanların varlığından hoşlanmayanlar da var. Fakat onlardan hoşlanmamız onlara zarar vermemizi gerektirmez. Bizler bu dünya da yaşıyorsak çevremize ve insanlığa karşı duyarlı en azından saygılı olmalıyız. Bu bizim insalık borcumuz.
Pati Sev Veteriner Kliniği hayvan sevgisini aşılamak için belli saatlerde kliniğini çocuk ve yetişkin ziyaretçilerine açıyor. Burada tedavi olan ve sahiplenmeye bekleyen kedilerimizle vakit geçirebilir ve hayvanlarla ilgili bilgi alabilirsiniz.
PatiSev Veteriner Kliniği olarak sahiplendirmeye destek vermek için kliniğimizde sizlerin desteğiyle pek çok hayvana yuva bulmaya çalışıyoruz. Klinik olarak hayvanseverlerin ve hasta sahiplerinin  maddi desteğiyle sağlığına kavuşturduğumuz pek çok hayvanı sosyal ağların da yardımıyla yuvalarına kavuşturduk. Facebook ve instagram sayfamızdan bu konuda sizden destek bekliyoruz. Takiplerinizle hem hayvan sağlığı hakkında bilgi alabilir hemde yuva arayan dostlarımıza paylaşımlarınızla destek olabilirsiniz.
Facebook: https://www.facebook.com/AtasehirVeterinerPatiSev
İnstagram : @patisevvet ve patisev ve patisevveteriner etiketleriyle takip edebilirsiniz.
Twitter: @PatiSev 
Aşağıdaki fotoğraflarla mutlu son hikayelerimizi paylaşabilirsiniz. 



6 aydır yuva arayan kedimiz adı Cabbar oldu. Bige hanıma sonsuz teşekkürler.

Eylül kedimiz ve onu sahiplenen ailesi ile beraber Eylül 'ü bulup tedavisini yaptıran ve sıcak bir yuva bulmasına yardımcı olan destek veren Elif  hanıma da sonsuz teşkekkürler. 


Baileys sokaklarda yaşayan bir candı şimdi sıcak bir yuvası var. Barış bey ve ailesine teşekkür ederiz. 


Çocuklarınızı hayvan sevgisinden mahrum bırakmayın. 


Ares yeni ailesiyle ve aşıları tamamladı kocaman oldu. 


PatiSev Veteriner Kliniği 
Atatürk Mah. Vatan Cd. No:2 /A 
Ataşehir / İstanbul 

Vet. Hek Gizem Taktak

02165482029 / 05057749667 

2 yorum:

  1. Harika bir proje kesinlikle desteklenmeli :) Tebrik ediyoruz

    YanıtlaSil
  2. Güzel bi proje. Şansınız bol olsun..

    YanıtlaSil